Miten valita paperille akryylimaaleilla maalaamista varten?

Tänään puhutaan tarkalleen siitä, miten voi maalata akryylimaaleilla paperille. Ominaisuuksiensa ansiosta akryylimaali kuivuu nopeasti, ja tämä sopii erittäin hyvin paperille maalaamiseen.

Tästä syystä, toisin kuin öljymaali, akryylimaaleilla voidaan maalata paperille, luonnoskirjoihin ja muuhun paperi tyyppeihin.

Ennen kuin aloitat maalaamisen akryyliväreillä ensimmäiselle paperille minkä löydät, lue tämä artikkeli valmistautuaksesi ja valitse oikea paperi, se auttaa sinua toteuttamaan kaikki luovat ideasi!

Miten valita paperille akryylimaaleilla maalaamista varten?

Tietenkin, jos olet tottunut tekemään maalauksia, et löydä parempaa materiaalia kuin kangas. Mutta akryylimaaleilla voit piirtää paitsi maalauksia, myös esimerkiksi luonnoksia.

Kaikki tämä voidaan tehdä akryylimaaleilla tietylle paperityypille. Lisäksi paperille piirtämällä harjoittelet maalaustaitojasi, värien sekoittamista, ja sitten sinun on helpompi maalata kankaalle.

Joten mille paperille voit maalata akryylimaaleilla? Minun on sanottava heti, että kaikki paperit eivät sovellu akryylille. Älä ota liian ohutta paperia – on 100 % todennäköistä että se repeytyy.

Tämä tarkoittaa, esimerkiksi, että tavallinen vihko-paperi ei sopii.

Ihanteellinen maalauksiin, joissa käytetään paljon vettä, aivan kuin maalaisit vesiväreillä. Ei sovellu paksuihin vetoihin impasto-tekniikassa. Mutta mitä tiheämmän akvarellipaperin otat, sitä suurempia ja paksumpia voit tehdä vedoksia.

Itse luonnosvihko on kuin tavallinen vihko, vain vuoraamattomilla ja melko paksulla paperilla sisällä. Yleensä sitä käytetään luonnosten luomiseen lyijykynällä, pastellilla, tussilla, geelikynillä jne.

Koska akryyli ei peseydy pois paperia, tällaisissa luonnoskirjoissa voit kerätä koko gallerian työstäsi ja kuljettaa sitä aina mukanasi. Kuten akvarellimaalin kanssa, ole varovainen, kuinka paljon vettä lisäät akryyliin, kuinka paksu maali on.

Loppujen lopuksi, mitä nestemäisempi maali on, sitä todennäköisemmin luonnosvihkon paperi peittyy aalloilla ja itse muistikirja turpoaa.

Koska pahvi ei vieläkään ole kangas, mutta siihen voi silti piirtää, niin katsotaan miten sen päälle voi piirtää.

Kuten tiedät, pahvityyppejä on useita: pohjustettu, pohjustamaton ja kiiltävä.

Mutta jos haluat käyttää paljon vettä, on parempi ottaa pohjustettu pahvi tai pohjustaa se itse! Tosiasia on, että pohjustus kerros imee kaiken veden itseensä eikä anna pahvin mennä pilalle.

Mainitsin myös kiiltävän pahvin. Sen erikoisuus piilee sen pinnassa. Tällaiselle pahville piirtäen saat läpinäkyviä viivoja, kuten öljymaalauksen kerrostekniikalla.

Värin peittämiseksi sinun on levitettävä useita kerroksia maalia, tarkkaillen käytetyn veden määrää. Muuten, vaikka pahvi olisi pohjustettu, sinun on silti valvottava maalin konsistenssia.

Tällainen pahvi soveltuu myös hyvin kuivalla siveltimellä työskentelemiseen, jotta voidaan luoda maalaus, jossa on suuri määrä kuvioituja vetoja.

Ominaisuudet akryylillä maalaamisessa paperille

Miten pitää maalata akryylillä paperille? Luulet varamaan, että ämän tyyppisellä maalaustyypillä on varmasti omat ominaisuutensa. Ja kyllä, olet oikeassa, paperille piirtämisessä on omat ominaisuutensa, samoin kuin kankaalle piirtämisessä.

Ensinnäkin puhutaan siveltimistä. Mitä ja millaisia niiden pitäisi olla? Ja soveltuvatko tähän siveltimet, joilla maalasit akryylillä kankaalle?

Voit ostaa synteettisiä tai nailonisia siveltimiä ja käyttää niitä akryylimaalaukseen paperille.

Jos haluat kokeilla erilaisia tekniikoita ja tehosteita, suosittelen ostamaan muutaman erimuotoisen ja -kokoisen siveltimen.

Näin pystyt monipuolistaa työtäsi ja pystyt luomaan kauniita maalauksia. Muuten, erilaisia siveltimiä tarvitaan, jotta tietyillä tekniikoilla maalaminen olisi mukavampaa.

Tässä on pienin sivellinsarja, jonka voit ostaa juuri nyt kokeillaksesi akryylilla maalamista:

Litteä sivellin

Niitä tarvitaan sekä laajojen kanvas-/paperipintojen täyttämiseen että karkeiden vedosten tekemiseen impasto-tekniikassa.

Pyöreä sivellin

Sillä voi myös piirtää pieniä yksityiskohtia sekä, jos sivellin on ohut – tehdä erilaisia viivoja.

”tuuletin” muotoinen sivellin

Tällainen sivellin sopii täydellisesti eri värien ja sävyjen kanssa työskentelyyn – useiden paletin värien sekoittamisen helpottamiseksi. Kaikki nämä siveltimet voit ostaa meidän taidetarvikekaupasta!

Haluan myös sanoa, että olen 100% tyytyväinen tuotteitteni laatuun, koska olen itse käyttänyt niitä paljon enemmän kuin vuoden.