Akryylille sopivat siveltimet

Ensinnäkin puhutaan siveltimistä. Mitä ja millaisia niiden pitäisi olla? Akryylimaaleilla voidaan maalata eri pinnoille. Millaisia ​​siveltimiä kannattaa käyttää paperille maalaamiseen? Ja soveltuvatko tähän siveltimet, joilla maalasit akryylillä kankaalle? Millaisia akryylille sopivat siveltimet on olemassa?

Akryylimaaleja pidetään melko raskaina, joten on parasta työskennellä niiden kanssa synteettisillä siveltimellä. Edullisempien siveltimien synteettiset harjakset ovat monikäyttöisiä ja sopivat monenlaisiin töihin. Akryyliväreille valmistettujen siveltimien harjakset ovat usein siankarvaa.

Siveltimet on jatke taiteilijan kädelle. Juuri niillä pystyy pitämään maalia ja siirtämään sen säilyttäen vedon tarkkuuden ja tarvittavan muodon. Tekniikasta riippuen voit valita synteettisiä materiaaleja, joiden jäykkyysaste vaihtelee. Jämäkkä harjasivellin soveltuu käytettäväksi parhaiten akryyli- ja öljyvärimaalauksessa. Ja jopa palettiveitsi voi olla hyödyllinen.

Jos haluat kokeilla erilaisia tekniikoita ja tehosteita, suosittelen ostamaan muutaman erimuotoisen ja -kokoisen siveltimen. Eri muodot ja materiaalit antavat erilaisia lopputuloksia. Näin pystyt monipuolistaa työtäsi ja pystyt luomaan kauniita maalauksia. Muuten, erilaisia siveltimiä tarvitaan, jotta tietyillä tekniikoilla maalaminen olisi mukavampaa.

Tässä on pienin sivellinsarja, jonka voit ostaa juuri nyt kokeillaksesi akryylilla maalamista. Siveltimiä on eriliisia – sekä litteitä että pyöreitä – ja jokaisella niistä on omat etunsa .

Lattasiveltimet

Niitä tarvitaan sekä laajojen kanvas-/paperipintojen täyttämiseen että karkeiden vedosten tekemiseen impasto-tekniikassa. Voit ostaa synteettisiä tai nailonisia siveltimiä ja käyttää niitä akryylimaalaukseen paperille. Se on täydellinen valinta, kun haluat luoda hienoja kuvia vaalealle paperille. Synteettisiä siveltimiä ovat monipuoliset ja soveltuvat sekä hyvin juokseville väreille että paksuille väreille. Harjasivellin latta on myös edullinen ja erinomainen vaihtoehto aloittelijalle ja taidemaalaamista harrastavalle.

Pyöreä siveltimet

Kuten litteät siveltimet sopivat suurien pintojen maalaamiseen, pyöreät siveltimet sopivat tarkkuutta vaativaan työhön. Sillä voi myös piirtää pieniä yksityiskohtia sekä, jos sivellin on ohut – tehdä erilaisia viivoja. Tällä siveltimellä onnistut tekemään myös helposti viivoja ja raitoja. Pyöreitä siveltimiä on myös erikokoisia ja ne on valmistettu eri materiaaleista. Harjasiveltimissä aj synteettisissä siveltimissä on hyvä hinta-laatusuhde, ne kestävät kovassakin käytössä pitkään.

Akryylille sopivat viuhkasiveltimet

Viuhkasivellin on nimensä mukaisesti viuhkan mallinen sivellin, jonka harjaspäässä on pitkät mutta melko ohuet harjasrivit. Pehmeästi taipuvat ja vähäiset harjakset nappaavat itseensä vain hyvin pienen määrän akryylimaalia ja sivelevät sen pinnalle henkäyksen kevyenä. Tällainen sivellin sopii täydellisesti eri värien ja sävyjen kanssa työskentelyyn – useiden paletin värien sekoittamisen helpottamiseksi. Viuhkasiveltimillä voit pehmentää siveltimen jälkiä ja tehdä häivytyksiä. Viuhkasivellin voi siis vaikuttaa edistyneiden taiteilijan jutulta, mutta tosiasiassa se on sivellin, josta jopa kokemattomampikin opiskelija voi hyötyä. Minusta viuhkasivellin on nimittäin ehdottomasti sellainen.

Sivellin valikoimassa on yhteensä paljon eri kokoista sivellintä, sekä eri pitkävartista sivellintä. Siveltimet joka on pitkä varsi soveltuvat työskentelyyn maalaustelineellä. Taiteilijan siveltimen valinta on usein yhtä henkilökohtainen kuin itse taide. Kaiken kokoisia siveltimiä ei tarvitse tilata. Riittää, kun valitset useita tarpeisiisi sopivia vaihtoehtoja.

Lopuksi varoituksen sana: älä osta sivellinsarjoja supermarketeista. Supermarketit eivät KOSKAAN myy hyviä siveltimiä. He ostavat halvimmat ja huonoimmat siveltimet Kiinasta ja myyvät ne herkkäuskoisille ostajille. Ruokakaupassa ei voi olla hyviä tuotteita taiteilijalle. Tietysti, jos haluat pilata jonkun mielialan tai juurruttaa lapseesi pysyvästi vastenmielisyyttä piirtämiseen, supermarket on paras paikka ostaa siveltimiä.