Miten valita paperille akryylimaaleilla maalaamista varten?

Tänään puhutaan tarkalleen siitä, miten voi maalata akryylimaaleilla paperille. Toisin kuin öljymaali, akryylimaaleilla voidaan maalata paperille, luonnoskirjoihin ja muuhun paperi tyyppeihin. Ominaisuuksiensa ansiosta akryylimaali kuivuu nopeasti, ja tämä sopii erittäin hyvin paperille maalaamiseen.

Paperilla on monia etuja. Yksi houkuttelevimmista tekijöistä on, että se on halpa riippuen ostamastasi paperityypistä, se voi olla paljon edullisempi kuin kangas. Se on myös suhteellisen kevyt ja kannettava verrattuna muihin vaihtoehtoihin, mikä on erityisen hyödyllistä, jos haluat maalata ulkona.

Ennen kuin aloitat maalaamisen akryyliväreillä ensimmäiselle paperille minkä löydät, lue tämä artikkeli valmistautuaksesi ja valitse oikea paperi, se auttaa sinua toteuttamaan kaikki luovat ideasi!

Joten mille paperille voit maalata akryylimaaleilla?

Tietenkin, jos olet tottunut tekemään maalauksia, et löydä parempaa materiaalia kuin kangas. Mutta akryylimaaleilla voit piirtää paitsi maalauksia, myös esimerkiksi luonnoksia. Lisäksi paperille piirtämällä harjoittelet maalaustaitojasi, värien sekoittamista, ja sitten sinun on helpompi maalata kankaalle.

Minun on sanottava heti, että kaikki paperit eivät sovellu akryylille. Älä ota liian ohutta paperia – on 100 % todennäköistä että se repeytyy. Tämä tarkoittaa, esimerkiksi, että tavallinen vihko-paperi ei sopii. Kopiopaperi on myös erittäin ohutta eikä sovellu akryyliväreillä maalattavaksi. Tällainen paperi soveltuu värikynillä piirtämiseen, mutta akryylimaaleille tarvitaan paksumpaa paperia.

Vesiväripaperi on ihanteellinen maalauksiin, joissa käytetään paljon vettä, aivan kuin maalaisit vesiväreillä. Ei sovellu paksuihin vetoihin impasto-tekniikassa. Mutta mitä tiheämmän akvarellipaperin otat, sitä suurempia ja paksumpia voit tehdä vedoksia.

Luonnoslehtiö, luonnosvihko tai luonnoskirja. Se on kuin tavallinen vihko, vain vuoraamattomilla ja melko paksulla paperilla sisällä. Yleensä sitä käytetään luonnosten luomiseen lyijykynällä, pastellilla, tussilla, geelikynillä jne. Koska akryyli ei peseydy pois paperista, tällaisissa luonnoskirjoissa voit kerätä koko gallerian työstäsi ja kuljettaa sitä aina mukanasi. Kuten akvarellimaalin kanssa, ole varovainen, kuinka paljon vettä lisäät akryyliin, kuinka paksu maali on. Loppujen lopuksi, mitä nestemäisempi maali on, sitä todennäköisemmin luonnosvihkon paperi peittyy aalloilla ja itse muistikirja turpoaa.

Kartonki sopii monenlaiseen askarteluun, sekä maalaus- ja vesiväripohjaksi. Kartonki ei vieläkään ole kangas, mutta siihen voi silti piirtää. Kartonkityyppejä on useita: pohjustettu, pohjustamaton ja kiiltävä.

Mutta jos haluat käyttää paljon vettä, on parempi ottaa pohjustettu kartonki tai pohjustaa se itse. Tosiasia on, että pohjustus kerros imee kaiken veden itseensä eikä anna kartonkin mennä pilalle.

Mainitsin myös kiiltävän kartonkin. Sen erikoisuus on sen pinnassa. Tällaiselle pahville piirtäen saat läpinäkyviä viivoja, kuten öljymaalauksen kerrostekniikalla.

Millaiselle paperille voin maalata akryyliväreillä?

Lyhyt vastaus on, että akryylimaaleja voidaan levittää mille tahansa pinnalle. Pidempi vastaus on, että tekijät, kuten paperin imukyky ja käsittelemäsi maalin paksuus, vaikuttavat maalin kuivumiseen. Onneksi nykytaiteilijalla on laaja valikoima papereita eri tarkoituksiin.