Akvarellikynän ominaisuudet ja käyttö

Värikynien valikoima on niin laaja, että aloittelijan on usein hyvin vaikea päättää, mitä värikyniä alunperin tarvitaan. Monet taide mestarit, joita haluaa jäljitellä, ovat jo lisänneet akvarellikynät suosikkimateriaaliensa arsenaaliin. Mitä sinun tulee tietää akvarellikynistä?

Akvarellikynän ominaisuudet

Akvarellikynät ovat yksi akvarellivärien muoto, joka on todella suosittu. Vesivärikynien tärkein erottuva piirre on niiden monipuolisuus. Sinulla ei ole vain värikyniä, vaan myös vesivärejä – kaksi yhdessä. Väri levitetään kuivana ja sen jälkeen herätetään värit eloon veteen kastetulla siveltimellä, joka luo vesiväriefektiä.

Vesivärikynän edut akvarellimaaleihin verrattuna:

  • Helppokäyttöinen – kätevä ottaa mukaan matkalle. Usein matkalla aika on rajallinen, joten mikä tahansa piirustus voidaan luonnostella akvarellikynillä ja kotona tutussa ympäristössä lisätä vettä ja tarkentaa sitä;
  • Kun olet lisännyt vettä työhön, värikynällä, voit tarkentaa yksityiskohtia sekä erityisen kaunisti piirtää tärkeämmät kohdat teoksessa;
  • Kyky ennakoida lopputulosta. Kun työskentelet kuivalla paperilla, sinulla on karkea käsitys siitä, miltä tuleva akvarellimaalaus näyttää, ja voit tarvittaessa korjata piirustuksen;

Edut tavallisiin värikyniin verrattuna:

  • Lyijy on pehmeää, joten värit ovat kylläisempiä ja kirkkaampia. Värikynien runsaan väriasteikon avulla voit luoda todella hienoja taideteoksia.
  • Toisin kuin tavalliset värikynät, akvarellikynät eivät jätä jälkiä veden sekoittamiseen jälkeen, ne häviää kokonaan;
  • Vesivärikyniä voidaan sekoittaa keskenään, kuten maalia, saadakseen uusia sävyjä;

Jos puhumme vesivärikynien puutteista, aloittelijat eivät aina onnistu saavuttamaan haluttua tulosta paperilla niiden avullaan, mutta tämä on seurausta tämän taiteellisen materiaalin joidenkin teknisten ominaisuuksien tietämättömyydestä:

  • Ylimääräisiä viivoja ei suositella poistamaan pyyhekumilla. Tätä varten on parempi käyttää tosi pehmeää ja hellää pyyhekumia, jonka jälkeen sumenna tarpeettomat vedot vedellä ja odota, kunnes paperi kuivuu. Jotkut kutsuvat sitä ”hiilikumiksi”. Englanniksi sitä kutsutaan ”kneadable eraser” tai ”kneadable art eraser”, mikä tarkoittaa pehmeää pyyhekumia. Tällainen pyyhekumi soveltuu paremmin pehmeillä lyijykynillä tehtyjen viivojen poistamiseen paperista. Se ei myöskään vahingoita itse paperin pintaa.
  • Jos on tarpeen lisätä värikerros, sinun on odotettava, kunnes edellinen kuivuu kokonaan, muuten naarmutat märkää paperia, mikä tekee piirroksesta likaisen.
  • Varmista, että värikynän kärki on puhdas, muuten likaa ei ole helppo poistaa paperilta.

Kenelle akvarellikynät ovat tarkoitettu?

Vesivärikynät ovat erinomainen valinta niille, jotka haluavat piirtää matkalla, kahvilassa, lomalla. Ne eivät vie paljon tilaa laukussasi ja ovat usein kätevämpiä nopeaan väriluonnokseen kuin akvarellimatkasarja.

Niille, jotka ovat jo käyttäneet värikyniä, on helppo ”siirtyä” akvarellikyniin. Tämä työkalu kiinnostaa sekä piirustuksen aloittelijoita että alansa ammattilaisia. Mutta joillakin sarjoilla on eroja ja yksilöllisiä ominaisuuksia.

Akvarellikynät Koh-i-Noor

Ehkä paras merkki markkinoillamme on Koh-i-Noor. Tämän merkin tuotannon hyvä laatu ja alhainen hinta ovat erittäin tyypillisiä. Kon-i-Noorista löydät erivärisiä sarjoja. Näillä värikynillä luot todellisia mestariteoksia.

Koh-i-Noorin MONDELUZ-sarja on pidetty erityisesti opiskelijoiden keskuudessa, sillä melko pienellä summalla voi ostaa ammattisarjaan liittyviä tuotteita. Kynä kestää muodonmuutoksia, viivat ovat pehmeästi paperilla. Värikynän kuori on valmistettu kalifornialaisesta setristä, joten kyniä on helppoa terottaa eivätkä ne murene.

Ja tšekkiläisellä yrityksellä on myös upea sarja PROGRESSO-akvarellimonoliittisia kyniä. Kehystämättömät, metallipakkauksissa – ne on valmistettu korkealaatuisista materiaaleista, rikas pigmentti välittää hienovaraisimmat värisävyt. Yleensä niiden lastut sekoitetaan veteen ja maalataan tausta.

Riippuen siitä, millä tekniikalla aiot työskennellä, sinun on valittava oikea paperi. Jos et aio käyttää vettä ja sumentaa kuviota, paperin painon tulee olla noin 120 gsm. Jotta voit työskennellä märällä arkilla tai sumentaa valmiin piirustuksen, tarvitset saman paperin kuin vesivärille, sen tiheys on jo 180-200 g / neliömetri.